stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Παιδεία και Εκπαίδευση στην Ελλάδα : Πείτε τη Γνώμη σας
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 15, 16, 17  Next

Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "πολιτικό" κλουβί με τους τρελούς
View previous topic :: View next topic  

Τι πιστεύετε πως φταίει για την κατάσταση της εκπαιδευσης στην Ελλάδα του σήμερα; - Παράκληση: Διαβάστε το κείμενο και τις όποιες απαντήσεις πρώταπρώτα
Η χαμηλή ποιότητα του διδακτικού έργου και η έλλειψη πειθαρχείας - Πρέπει να εντατικοποιηθούν και άλλο οι σπουδές γιατί οι απόφοιτοι βγαίνουν αγράμματοι
0%
 0%  [ 0 ]
Η χαμηλή ποιότητα των μαθητών και σπουδαστών - Είναι κακομαθημένοι, ανάγωγοι και αγράμματοι και ελλιπώς προετοιμασμένοι για είσοδο στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τον κοινωνικό στίβο
3%
 3%  [ 2 ]
Η δομή και φιλοσοφία του εκπαιδευτικού προγράμματος που αποθαρρύνει τη δημιουργική μάθηση και ενθαρρύνει την παπαγαλία για βαθμοθηρικούς λόγους ενώ αποθαρρύνει την υποκίνηση για δημιουργική προσπάθεια των διδασκόντων και διδασκομένων
33%
 33%  [ 21 ]
Η ανάγκη για μη κρατική ανώτατη εκπαίδευση η οποία θα δημιουργήσει συνθήκες ευγενούς ανταγωνισμού και η οποία θα "ξεπαγώσει" την σημερινή ακινησία σε εκπαιδευτικό και επιστημονικό επίπεδο
8%
 8%  [ 5 ]
Η ανάγκη ευρύτερου διαλόγου για την παιδεία αλλά με γενναιότητα και όχι με προσήλωση πρός μέχρι τούδε αμαρτωλά κεκτημένα, ούτε με φανατισμό των άκρων
6%
 6%  [ 4 ]
Ας εντατικοποιηθούν οι σπουδές αλλά πρός Θεού όχι στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων που θα οδηγήσει στην εμπορευματοποίηση της παιδείας χωρίς να λύσει κανένα πρόβλημα
6%
 6%  [ 4 ]
Όλα τα παραπάνω - Η κατάσταση αντικατοπτρίζει την γενικότερη πορεία του τόπου και οι δράσεις πρέπει να είναι σαν "θεραπεία-σόκ". Αρκετά με τη χαλαρότητα και τα ημίμετρα
35%
 35%  [ 22 ]
Τίποτα από τα παραπάνω - Η κατάσταση είναι καλή και δεν υπάρχει λόγος κινδυνολογίας
6%
 6%  [ 4 ]
Total Votes : 62

Author Message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Wed Jun 21, 2006 10:09 am    Post subject: Reply with quote

Εμένα με θλίβει το γεγονός ότι στη χθεσινή εκπομπή "Αλ Τσαντήρι News" o συμπαθέστατος και αιχμηρότατος Λαζόπουλος λαϊκισε αφόρητα για ένα θέμα το οποίο δεν γνωρίζει σε βάθος. Το παραδέχομαι ότι και εγώ είμαι ακραίος από την άλλη πλευρά σε κάποιες απόψεις μου και εδώ και αλλού, αλλά πρώτον, εμένα δε με διαβάζει κανένας, δεύτερον τα "χώνω" σε άπαντες. Δεν κανακεύω κανένα (ώπα ψώνιο!!! Laughing )

Μου κάνει εντύπωση ότι εντάξει, τα έφερε τα "παιδιά" (τους φοιτητες) στην εκπομπή, ακούσαμε τα γνωστά ξύλινα επιχειρήματα, ακούσαμε κάποιες αλήθειες όπως πχ την αγωνία των νέων για το μέλλον και το αύριο (που δεν είναι μόνο αγωνία των νέων αποκλειστικά), ακούσαμε το μεγάλο concern για εξειδικευμενους εργαζόμενους μιας χρησης κλπ κλπ, που έχουν δίκιο, κι΄ εγώ απορώ πως οι αφεντάδες βγάζουν τόσα λεφτά και δεν έχουν να πληρώσουν τους εργαζόμενους, κλπ, και λέμε ότι είμαστε σε μια καμπή της ιστορίας όπου παράγεται ο μεγαλύτερος πλούτος που παρήχθη ποτέ αλλά πηγαίνει όλο και σε λιγότερες τσέπες, και ότι στην ουσία τα πανεπιστημια κινδυνέυουν να μετατραπούν σε τμήματα έρευνας και ανάπτυξης των εταιριών, και ότι τα Ελληνικά πανεπιστήμια οδηγούνται στην απαξίωση, κλπ.

Και απορώ: Σε ποιά χώρα ανεφέροντο αυτά τα καλά και συμπαθητικά παιδιά; Στην Ελλάδα; Μα πότε πρόλαβε η Ελλάδα και εντατικοποίησε τις σπουδές της; Πότε πρόλαβαν και έγιναν ιδιωτικά πανεπιστήμια και έχουν δημιουργηθεί "ελίτ" πτυχιούχων (εκτός από αυτήν που έρχεται από το εξωτερικό όπου τα πανεπιστήμια δουλεύουν) και δεν το πήραμε χαμπάρι; Πότε υπήρξε σύνδεση των σπουδών με την λαομίσητη "αγορά" και δεν το πήραμε χαμπάρι; Πότε μπήκε κάποιος μέσα σε ένα ακαδημαϊκό άσυλο και είπε "βρε παιδιά, μην τα σπάτε, ο Ελληνικός λαός τα πληρώνει;" και ετέθη και θέμα κατάλυσης του ασύλου και εξεγείρονται οι μείρακες;

Καλά μου παιδιά και κυρίως καλέ μου κύριε Λαζόπουλε:

Εν έτει 1975 όλα όσα λέτε θα είχαν κάποιο νόημα. Δυστυχώς σημερα, δεν γνωρίζω για πιό λόγο γίνονται, ίσως τα "παιδιά" κε Λαζόπουλε να σας θύμισαν τα δικά σας νιάτα, αυτή είναι μια παγίδα στην οποία πέφτουμε πολλοι. Δυστυχώς, τα "παιδιά" μεγαλώνουν στην ανεκτικότερη περίοδο της ιστορίας της Ελληνικής κοινωνίας όπως έχω ξαναγράψει. Κανένας δεν τα κυνηγάει. Και όσον αφορά τις τρισκατάρατες δυνάμεις της αγοράς, και εμείς έχουμε τέτοιο πρόβλημα και ας μην είμαστε (και τόσο) νέοι πιστεψτε με.

Σίγουρα θα μπορούσαν να δωθούν περισσότερα λεφτα στα πανεπιστήμια. Ποιός όμως καλέ μου κε Λαζόπουλε μας διαβεβαιώνει ότι δεν θα κατασπαταλήθούν όπως έχει γίνει με τα σκάνδαλα της Παντείου και αλλαχού και δεν θα γίνουν Φερράρι αντί για εργαστήρια και βιβλιοθήκες; Ποιός μας λέει ότι αντι να χτίζουμε καινούρια κτίρια με τα επιπλέον χρήματα, το 2008 δεν θα ξανακαεί η Πρυτανία του Πολυτεχνειου όπως έγινε το 1993 αν δεν απατώμαι, και ότι δεν θα πάνε και εκεί τα λεφτά; Δεν πρέπει να υπάρχει ένας έλεγχος; Δικά σας και δικά μου λεφτά είναι κύριε Λαζόπουλε, γιατι δεν το λέτε; και δεν έχει το δικαίωμα το κράτος ή η κοινωνία να ρωτήσει τι έργο παράγεται μέσα σε αυτά τα πανεπιστήμια που θα πάρουν αυτά τα χρήματα; Όταν ακούμε ότι το πρώτο Ελληνικό πανεπιστήμιο είναι νο 272 στην παγκόσμια κατάταξη, και δεν θέλουμε ιδιωτικά και άλλα αποτρόπαια πράγματα, τότε δεν πρέπει οι καθηγητές και όλοι οι υπόλοιποι να βάλουν νέφτι στον κ@λο τους καλέ μου κύριε να δούν τι θα κάνουν για να ανεβάσουν το επίπεδο έστω στα 100 πρώτα;

Και για να το πω κι' αλλιώς: Βλακείες λέει πες ο Πολύδωρας (ως συνήθως και απορώ που τους βρίσκει η ΝΔ αυτούς τους άχρηστους τύπους). Αλλά για πέστε μου κάτι: Τι περιμένετε να κανουν τα ΜΑΤ όταν -ανεκπαιδευτοι και όχι με 100% αντίληψη περι δημοκρατίας- βρίσκονται στο μέσον της θύελλας και τους βρίζουν όλοι, οι μεν γιατι δεν τους προστατεύουν τις περιουσίες τους, οι δε γιατι δεν τους αφήνουν να διαδηλώσουν (και " 'ντάξει μωρέ σπάσανε και δυο βιτρίνες τα "παιδιά" των συσπειρώσεων και κάψανε και ένα αμάξι στη Σώλονος, οι κ@λ@μπατσοι τι γουστάρανε και αρχίσανε αμέσως το ντού"-έτσι δε λέτε κύριοι; ).

Πέρα από το τι θα γινόταν αν κάποιο "παιδί" έσπαγε τη μηχανή ή το αυτοκίνητο κάποιου από τους διαδηλωτές πάνω στην επαναστατική "τσίρλα" Laughing τίθεται και το άλλο απλό ερώτημα: Αφού 30 χρόνια ΔΕΝ μπορείτε να σταματήσετε αυτό το κακό στις πορείες σας αγαπητά μου παιδιά τότε γιατι ΔΕΝ το καταγγέλετε; Γιατι δεν τους πιάνετε αυτους τους τύπους; η απάντηση είναι ότι ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ γιατι αισθάνεστε έστω και μακρυά, μια ιδεολογική συγγένεια. Ε όχι παιδιά, εδώ τα χαλάμε. Μπορεί να ακούμε (σχεδόν) την ίδια μουσική, να διαβάζουμε τα ίδια βιβλία, να συμφωνούμε γενικά σε πολλά αλλά εγώ δεν σπάω βιτρίνες. Ούτε συγκαλύπτω αυτούς που το κάνουν.

Και όσον αφορά τον επανακάμψαντα κο Λαζόπουλο, όχι φίλε μου, δεν είναι το παραλήρημα των καλομαθημένων μειράκων απάντηση στο μάυρο πέπλο της Παγκοσμιοποίησης και της εταιρικής δικτατορίας που επέρχεται. Ισα ίσα, με τις αυνανίες που και εσύ υποστηρίζεις γιατι σου θυμίζουν τα παιδικά σου χρόνια - συντείνεις κι' εσύ σε ενα έγκλημα, και φέρνεις την αντίδραση -τον κακό λύκο που λέω πιό πάνω- πιό κοντά στην ολοκληρωτική επικράτηση. Ο επαναληπτικός αυτιστικός μονόλογος για "φοιτητικά κινήματα" και ιστορίες, είναι το ίδιο μονότονος με τα τηλε-καημένα που πολεμάς κε Λαζόπουλε.

Τι να κάνουμε, το μόρφωμα σας γέρασε, πέθανε και το θάψαμε το πτώμα κε Λαζόπουλε, αργήσαμε αλλά το θάψαμε, μην το ξεθάβουμε το σκύβαλο πάλι τώρα. Απλά ας πάρουμε λίγο λίπασμα να μορφώσουμε έναν άλλο λόγο πιό σύγχρονο και πιό ευέλικτο, πιό προσαρμοσμένο στα σημερινά δεδομένα. Η κοινωνία δεν γίνεται φίλος σου πλέον όταν σπας περιουσίες και κλείνεις πανεπιστήμια, εφόσον αυτή τα πληρώνει κε Λαζόπουλε, και η σημασία των γεγονότων δεν έχει να κάνει με την καλή μας αγελάδα- διάβαζε Κουτσικου αλλά με προβληματισμούς πολύ πιό σύνθετους από το να κανακεύουμε μειράκια επειδή αντιπροσωπέυουν την πιό γλυκεια αλλά και πιό σύντομη ευχάριστη περίοδο της ζωής μας.

Εχεις σκεφτεί κε Λαζόπουλε ότι και εσύ και οι όμοιοί σου μπορεί να είστε είστε νεροκουβαλήτές της "Νέας Τάξης" με την πλάνη σας;

Αλλά και πάλι, για να μιλήσουμε σοβαρά, κρίμα κρίμα, κρίμα. Την κρισιμότερη στιγμή στην Ιστορία της παιδείας του Ελληνικού εθνους, και αφου δεν έχουμε πλέον επιτήδειους λαϊκιστές, αντί να έχουμε έναν ηγέτη με ανάστημα έχουμε την κα Κουτσίκου... Κατάφερε, ενώ ο κόσμος θέλει τις αλλαγές, να μην μπορούν να γίνουν. Τι είναι αυτοί ρε, (για να φέρω παράδειγμα ανάλογο του περιεχομένου του forum) αν βάλεις μια μπανανόφλουδα στη σέντρα του Ολυμπιακου σταδιου και τους βάλεις μέσα στο στάδιο, αυτοί είναι ικανοί να πάνε και να την πατήσουν Ολοι και διαδοχικά...

Κρίμα, μεγάλη ατυχία...

Ατυχη χώρα...

Last edited by gm2263 on Wed Jun 21, 2006 4:57 pm; edited 4 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
marin
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Wed Jun 21, 2006 3:26 pm    Post subject: Reply with quote

Εγώ λέω να σκάσω γιατί δεν θα μπορούσα να τα πώ καλύτερα ποτέ. Γειά στο στόμα σου Γρηγόρη..

ΥΓ: Φεύγω για 10 μέρες και πάω σε αύτη την τρισκατάρατη γη που τα πανεπιστήμια της πρέπει να τα κάψουμε γιατί δεν είναι κοινωνικά ευαίσθητα σαν τα δικά μας...Πάω να κάνω λίγη δουλειά στο Harvard στην ωραία Βoston. Δηλαδή μέσα στο άντρο της κολάσεως κατά το ευαγγέλιο των καταληψιών.

Last edited by marin on Wed Jun 21, 2006 3:45 pm; edited 1 time in total
Back to top
exitmusician
Moderator
Moderator

PostPosted: Wed Jun 21, 2006 3:40 pm    Post subject: Reply with quote

Κάντε το sticky και στείλτε το ως δελτίο τύπου σε όλα τα ΜΜΕ της Ελλάδας. Γρηγόρη σου βγάζω το καπέλο και συντάσσομαι απόλυτα με τη Μαρίνα ως προς το θέμα της έκφρασης.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Giorgos
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Wed Jun 21, 2006 5:02 pm    Post subject: Reply with quote

Mπραβο Γρηγορη,πολυ ωραιο post!!

Με στεναχωρει ομως που βαζουμε ολους τους "καταληψιες" στο ιδιο καζανι,κ βλεπω δυο στρατοπεδα στις αποψεις λες κ δεν υπαρχει κατι ενδιαμεσο..
Quote:
Φεύγω για 10 μέρες και πάω σε αύτη την τρισκατάρατη γη που τα πανεπιστήμια της πρέπει να τα κάψουμε γιατί δεν είναι κοινωνικά ευαίσθητα σαν τα δικά μας...Πάω να κάνω λίγη δουλειά στο Harvard στην ωραία Βoston. Δηλαδή μέσα στο άντρο της κολάσεως κατά το ευαγγέλιο των καταληψιών.
Κατι τετοια βλεπω κ στεναχωριεμαι...Μην γινεσαι ειρωνικα μηδενιστικη βρε Μαρινα..
Quote:
Αφού 30 χρόνια ΔΕΝ μπορείτε να σταματήσετε αυτό το κακό στις πορείες σας αγαπητά μου παιδιά τότε γιατι ΔΕΝ το καταγγέλετε; Γιατι δεν τους πιάνετε αυτους τους τύπους; η απάντηση είναι ότι ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ γιατι αισθάνεστε έστω και μακρυά, μια ιδεολογική συγγένεια. Ε όχι παιδιά, εδώ τα χαλάμε.
Ενταξει εχεις δικιο,ΑΛΛΑ ειναι τυχαιο οτι στην πρωτη μεγαλη πορεια (ΠΚΣ)δεν εγινε τιποτα,κ μετα στην δευτερη που ακολουθησε(ΕΑΑΚ) εγιναν ολα αυτα που θαυμασαμε στην τηλεοραση?Ποσοι ομως γνωριζαν οτι εγιναν ΔΥΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ πορειες,στην πρωτη εκ των οποιων ολα κυλησαν ομαλα??
Επισης δεν μπορεις να πεις οτι δεν κανουν κ ΤΙΠΟΤΑ,γιατι υπηρχε υποτιθεται η περιφρουρηση της πορειας..
Σκεψου να κανει μια πορεια η θυρα7 κ μια πορεια οι απλοι φιλαθλοι..Στην πρωτη ειναι δεδομενο οτι θα γινει πανικος,κ δεν διαφερουν πολυ αυτα τα προσωπα με αυτους που κανουν τα επεισοδεια στην παιδεια..Μπαλαντερ ειναι,πανε παντου!!Θελω να πω οτι εχει να κανει με το ποιον των ατομων κ οχι με αυτη καθε αυτη την πορεια!Ειναι 50-100 που τα κανουν χωρις αφορμη κ ιχνος συσχετισμου με την παιδεια ή το εκαστοτε αιτημα της διαδηλωσης,αλλα κ αλλες μερικες εκατονταδες που κατεβαινουν ολο το χρονο σε καθε λογης πορεια κ εχουν φαει ουκ ολιγες φορες ξυλο,κ ειναι βαθυτατα προκατειλημμενοι,οποτε δεν θελουν κ πολυ για να αρπαξουν κ αυτοι τη πετρα με το που θα δουν μανουρα..

Ξεκαθαριζω οτι δεν εχω παρει μερος σε πορεια ουτε σε καταληψη γιατι τα κινητρα,η μορφη,οι εκφραστες κ το timing αυτου του αγωνα δεν με εκφραζει! Παρόλαυτα ομολογω οτι αρκετα απ'τα ουσιαστικα αιτηματα με βρισκουν συμφωνο οπως κ πολλα αντιθετο!ΟΜΩΣ ας μην βαζουμε Ολους τους φοιτητες που "μαχονται" για μια καλυτερη παιδεια στο ιδιο καζανι με τους ακραιους-μηδενιστες που με το παραμικρο ειναι ετοιμοι να κατεβουν στο δρομο με συντηρητικες αποψεις κ μεθοδους προηγουμενων δεκαετιων!!

Κ εν τελει..Ας μου πει καποιος εγω που δεν ανηκω στους "καταληψιες" αλλα θελω μια καλυτερη παιδεια,κ θεωρω οτι καποιες απ'τις προτασεις του πλαισιου ειναι πολυ σωστες αλλα κ αλλες εγκληματικα λαθος,κ επιζητω τον διαλογο,Τι πρεπει να κανω??Ποια να'ναι η θεση μου??Αν κατεβω στις πορειες γιατι θεωρω οτι τα ιδιωτικα πανεπιστημια στην παρουσα φαση εξυπηρετουν ιδιωτικη κερδοσκοπια κ θα επιφερουν μεγαλες ανισοτητες στην προσβαση στην εκπαιδευση κ την εργασια,θα ανηκω κ εγω στους.."καταληψιες" που τρισκαταριουνται τα κολασμενα ιδιωτικα πανεπιστημια του Λονδινου κ της Αμερικής??
Αν παλι δεν παω πουθενα,θα'μαι συμφωνος με την ιδρυση των ιδιοτικων ή απλα αδιαφορος για το μελλον της παιδειας..?

Το 90% των φοιτητων θελουν τον διαλογο,κ δεν καταρριπτουν τελειως ολες τις προτασεις αλλα βλεπουν οτι η δημοσια παδεια παει απ'το κακο στο χειροτερο κ χρειαζεται σημαντικες κ αποφασιστικες αλλαγες κ δεν ειναι συντηρητικοι στην αλλαγη κ κυβερνητικοφοβικοι..
Ελα μου ομως που το 10% που ειτε απο ελλειψη μυαλου,ειτε απο προσωπικα ωφελη,(καθηγητες κ φοιτητες χανουν τη βολεψη κ τη μιζα τους..),ειτε απο κομματικη καθοδηγηση,ειτε απο φοβο κ συντηρητισμο μας κανουν οτι θελουν κ αμαυρωνουν την εικονα ολων των φοιτητων..

Σημερα ακουσα να λενε οτι "δεν θελουμε τον διαλογο γιατι..την ξερουμε την κυβερνηση.." κ να συμφωνουν λεει σε αυτο σχεδον ολες οι (τρισκαταρατες) παραταξεις!Τι να πεις... Evil or Very Mad Θα μου πεις ομως πως γινεται ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΛΑΜΜΕΝΑ να παρουσιαζονται ως "αντιπροσωποι" των φοιτητων...? Rolling Eyes Evil or Very Mad
Back to top
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Wed Jun 21, 2006 7:20 pm    Post subject: Reply with quote

Γιώργο μου εσύ είσαι καλόπιστος. πολλοί άλλοι δεν είναι, αυτό είναι το πρόβλημα.

Θα τα πούμε μάλλον αύριο γιατι έπεσε δουλειά... Rolling Eyes
Back to top
Nassos
Full Member
Full Member

PostPosted: Wed Jun 21, 2006 10:31 pm    Post subject: Reply with quote

Καλά, μέρα με την ημέρα οι "εκπρόσωποι" των φοιτητών βγάζουν την χαζομάρα τους και γίνονται ρεντίκολο. Τί ήθελε αυτή στο Mega να μιλήσει για το Αγγλοσαξονικό και το Γαλλογερμανικό σύστημα?

(Πάλι καλά που ο Πρετεντέρης, αν και δεν τον συμπαθώ, την έβαλε στη θέση της)

Άραγε έχει πατήσει το πόδι της στο Παρίσι ή στο Μόναχο να δεί τι γίνεται? Νομίζουν κάποιοι ότι είναι χαλαρά εκει... αμ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!

Και όσο για την ΠΑΣΠ που φωνάζει για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, κλείστε το στόμα σας! Η κόρη του Ευθυμίου στο Deree σπούδασε!!
Back to top
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Thu Jun 22, 2006 8:55 am    Post subject: Reply with quote

To ξέρω και είχα και τη φωτογραφία του Ευθυμίου από το περιοδικό της Ενωσης Αποφοίτων (Alumni Association) του Deree που τότε ήταν κι' όλας υπουργός παιδείας, να χειροκροτεί περιχαρής με ένα χαμόγελο μέχρι τ' αυτιά κατα την απονομή των πτυχίων. Εκεί, στις εκπληκτικές εγκαταστάσεις, με τα πράσινα, τη δεύτερη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη της Ελλάδος (220.000 τόμοι), το κλειστό γυμναστήριο με το στίβο όπου έκανε προπόνηση η Ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ, τις πισίνες που κολύμπησε ο Μάϊκλ Φέλπς. Και άσε τα ΚΟΡΟΪΔΑ να δέρνονται με τα ΜΑΤ με 40 βαθμούς υπό σκιά. Ισα κι' όμοια είναι δα με τις κόρούλες του Υπουργού; Αντε και καλή παντρειά στην υγεία των κοροϊδων.

Ειλικρινά, δεν ξέρω που εχω βάλει το συγκεκριμένο περιοδικό, είμαι ικανός να πάω στα γραφεία τους να το βρω και να σας βάλω τη συγκεκριμένη φωτογραφία. Πολλή υποκρισία βρε παιδιά...

Εβλεπα π.χ. αυτή τη φοιτήτρια του Ιατρικού να μιλάει στα παράθυρα και να συνδιαλέγεται με τον Τράγκα, και ενώ παρουσίαζε μια τέλεια εικόνα, κάτι δε μου πήγαινε. Τελικά το βρήκα: Ηταν πολύ τέλεια και "στημένη" για νάναι φοιτήτρια των 20-κάτι. Πολύ όμορφη, well spoken, στυλιζαρισμένη. Και τότε κατάλαβα τι ρόλο βάραγε και το σαρδόνιο χαμόγελο και η ψυχραιμία της, για να μην πω απάθεια, εκεί που άλλοι, ακόμα και σε πολύ ωριμότερες ηλικίες χάνουν την ψυχραιμία τους και κυριολεκτικά ορύονται. Ήταν σαν να έλεγε: "Α, ρε βλάκες Τράγκα και Χατζηνικολάου, ΓIA ΜEΝΑ ΔΟΥΛEΥΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΌΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛAΒΕΙ" όσο εσείς φωνάζετε εγώ παίρνω "ποντους" στο "γυαλί". Πόντους κοινωνικούς, επαγγελματικούς, καριερίστικους, έχω και την ομορφιά για τα υπόλοιπα. για να ανοίξω και άλλες πορτες.

Και τότε κατάλαβα ότι αυτή η κοπέλλα θα βγάλει πολλά λεφτά. Πρόσέξτε, δεν λέω ότι θα γίνει απαραίτητα "λαμπρή επιστήμων", λέω ότι θα βγαλει πολλά λεφτά. Οτι κάνει στη ζωή της θα το εξαργυρώσει με το παραπάνω. Νέας κοπής, με πολύ από αυτό το μόρφωμα που ονομάζεται emotional intelligence" αλλά without emotions. Εσύ κοπέλα μου εισαι ότι πρέπει γι' αυτό τον post-millennium κόσμο. Αλλοίμονο σε αυτούς που ειναι δίπλα σου. Πιστεψτε με παιδιά, εχω υπερδεκαετή εμπειρία διδασκαλίας σε τέτοιες ηλικίες, I know what I'm talking about.

Για να εξηγούμεθα: Δεν είναι όλοι έτσι, μην να ισοπεδώνουμε όλα. Ο φίλος Γιώργος πονάει το μέρος που σπούδασε και σπουδάζει. Οι περισσότεροι υποκριτές, υπουργοί, καθηγητές, φοιτητές, δημοσιογράφοι ΟΧΙ. Χρησιμοποιούν το πανεπιστήμιο όπως και οτιδήποτε άλλο στη ζωή τους σαν πάτημα για να ανεβουν, είτε είναι σχολείο, ο έρωτας των συντρόφων τους, οι γνωριμίες, κλπ κλπ κλπ.

Γιώργο μου, πάρε το πτυχίο σου και συνέχισε τη ζωή σου, με όσους φίλους θα κάνεις στο πανεπιστημιο, γιατι είναι κοινό μυστικό ότι θα έιναι και οι τελευταίες αγνές φιλίες που κάνει κάποιος άνθρωπος στη ζωή του εκεί μέσα, όσοι βέβαια είναι αγνοί από καρδιάς... Μετά συνέχισε τη ζωή σου γιατι άκρη δε θα βρείς, είναι πολλά τα σημφέροντα των μοναχοφαγάδων καθηγητών και των φοιτητών που διαπλέκονται.

Κι' έχεις και το Λαζόπουλο να παλιμπαιδίζει γιατι νοσταλγεί τη χαμένη εφηβεία του. Τσου ρε Λάκη!!!

Δεν ξέρω γιατι ποτέ δεν μου πήγαινε η ιδέα του "αιώνιου έφηβου". Ναι κάνω που και που εφηβισμούς ναι, στο κάτω-κάτω, "We built this city on Rock and Roll" που έλεγε πριν χρόνια η Grace Slick των Jefferson Airplane - Starship.

Από την άλλη, να βλέπω το Λαζόπουλο να τραγουδάει Θεοδωράκη ντυμένος αθίγγανος στα 20χρονα, κάπου λέω κάτι δε μου πάει, λίγο surreal μου φαίνεται. Μήπως είναι για νάναι να πάει την επόμενη φορά σε κανένα δημοτικό με τσιχλίτσες και σοκολάτες να τραγουδήσουν τραγούδια της Θείας Λένας (αν την έχετε ακουστά); Ξέρω γω, λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει...

Κρίμα γιατι το "Αλ Τσαντήρι News" ήταν μακράν η καλύτερη σατιρική εκπομπή στην Ελλ. Τηλεόραση.

Όσο για τα παιδιά με τα μούσια που τους πιστευουν, καλά να πάθουν. Σήμερα με την τόση πληροφόρηση δεν υπάρχει δικαιολογία να πεις δεν ξέραμε. Οι "χρήσιμοι ηλίθιοι" που λέει κι' ο Λένιν...
Back to top
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Thu Jun 22, 2006 12:51 pm    Post subject: Reply with quote

Και για να χαλαρώσουμε:

Μπέστε στο "Google" και βάλτε τη λέξη "κατσίκα" στο παράθυράκι και δέστε τι θα σας βγεί:

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Δε φταίω εγώ το ορκίζομαι Mr. Green

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ

Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

Βουλευτής Α΄ Αθηνών

Ιατρός, Νευρολόγος-Ψυχίατρος

Τώρα εγώ είμαι παράξενος ή η επαγγελματική ιδιότητα της κας Υπουργού, κυρίως υπό το φώς των τρεχόντων γεγονότων είναι ΤΕΛΕΙΩΣ σουρεαλιστική;

Ε, ρε γλέντια... Laughing Laughing Laughing

Η πλάκα έγκειται στη φωτογραφία. Σχεδόν voluptuous look... Laughing

Ξέρω γω ρε παιδιά, είδα και το βιογραφικό της και η τύπισσα έχει πολλές περγαμηνές. Αλλά θα μου πείς κι' εμείς αν είχαμε το κομματικό σπρώξιμο που έχουν τα κομματικά στελέχη πλανητάρχες θαμασταν που λέει ο λόγος...

Πάντως δεν μπορώ να τη φανταστώ να εξασκεί το επάγγελμα της ψυχιάτρου. Σαν female version of Dr Mengele with a smile μου φέρνει... Laughing

Ξέρω γω;
Back to top
Kalashnikov
Senior Member
Senior Member

PostPosted: Thu Jun 22, 2006 2:05 pm    Post subject: Reply with quote

prokeitai gia gnwsto sfalma pou yparxei sto google (google bombing) k sxetizetai me ton algori8mopou ginontai rank ta apotelesmata tou...
Efyestati pantws i empnefsi me ti le3i 'katsika' Smile)))))))

P.S. gia akoma perissotero gelio, dokimaste 'miserable failure'
Back to top
Giorgos
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Fri Jun 23, 2006 6:49 pm    Post subject: Reply with quote

Aντι να κοιταμε την ουσια της παιδειας που 1/3 Shocked υποψηφιους γραφουν κατω απ'την βαση,ασχολουμαστε με...το 4+2!
Μετα συζηταμε το αν μενουν υποψηφιοι φοιτητες εκτος πανεπιστημιου,αλλα δεν κοιταμε που εχουμε γεμισει "αχρηστες" σχολες χωρις επαγγελματικο αντικρυσμα σε καθε κατσικοχωρι για ψηφοθηρικους λογους..
Back to top
vag3721
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Fri Jun 23, 2006 7:59 pm    Post subject: Reply with quote

Πέρα απο τα νομοσχέδια,τις αντιδράσεις κλπ,αν σας έλεγαν,οργάνώστε την την δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση απο που θα ξεκινούσατε?

Ξεκινόντας απο την πραγματικότητα ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκονται σε αρκέτα υψηλό επίπεδο ως προ τις γνώσεις που προσφέρουν(παρα τις ελλείψεις).Άρα πρέπει να αναδιοργανωθεί και να ξεκινήσει απο νέα βάση:

1)Κατάργηση των πανελληνίων.Εφαρμογή άλλου συστήματος όπου οι σχολές θα θέτουν τις απαιτήσεις τους απο τους μαθητές.
Δηλαδή δεν μπορεί να μπαίνουν στην βιοτεχνολογία άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν κάνει ποτέ βιολογία μέχρι τότε.
Παράδειγμα λέει η αρχιτεκτονική,ότι θέλω όλοι οι μαθητές που θα μπαίνουν να έχουν (το λιγότερο) κάποιες γνώσεις(ενός Α επιπέδου) σχεδίου, μαθηματικών και φυσικής και λίγα πράγματα(Β επιπέδου ας πούμε) απο θεωριτικά μαθήματα,ενώ δεν χρειάζεται καθόλου βιολογία.
Δηλαδή ο μαθητής θα ξέρει ότι πρέπει να δώσει 4 ή 5 μαθήματα για να περάσει εκεί που θέλει,και θα δίνει όποια απο τα μαθήματα θέλει.
ΠΧ Το ΤΕΙ οδοντοτεχνικής θα λέει,θέλω μαθητές με πολύ καλές γνώσεις χημείας,μέτριες γνώσεις βιολογίας και λίγα πράγματα απο φυσική,μαθηματικά και θεωρητικά, ή
το τμήμα της ψυχολογίας λέει,θέλω μαθητές με πολύ καλή γνώση θεωρητικών μαθημάτων και ελάχιστα απο τα θετικα μαθήματα.
Οι εξετάσεις να είναι κεντρικές και τα θέματα με μεγάλη διαβάθμιση,έτσι ώστε η κάθε σχολή βλέποντας τα θέματα να λέει τι βαθμό απαιτεί ως ελάχιστη βάση απο το κάθε μαθημα(αφου έχει επιλέξει ήδη ποια μαθήματα απαιτεί).Και απεριόριστες θέσεις,χωρίς όριο,όσοι περνάνε τις βάσεις της σχολής,της απαιτήσεις της θα μπορεί να μπαίνει.

2)Κάλυψη ελλείψεων και αναγκών
Αυτό βέβαια απαιτεί χρήματα,αλλά αυτό δεν είναι δικό μου θέμα.
Το σημαντικό πάαντως είναι να μπορεί ο φοιτητής να ερευνήσει απο μόνος του,να ψάξει,να δημιουργήσει,να καινοτομήσει και να είναι δυνατός στην αγορά.Αυτό φυσικά προαπαιτεί βιβλιοθήκες,εξοπλισμό,και κάποιον καθηγητή να τον βοηθήσει,να είναι κοντά,να μπορεί να τον παρακολουθεί,και όχι καθηγητές που θα παραδίδουν σε αχανή αμφιθέατρα σε 500 άτομα.
Επίσης το βασικό,στέγαση,σίτιση και συγγράματα δωρεάν για όλους τους φοιτητές.

3)Συγκέντρωση των αντικειμένων σε έναν χώρο.
Γιατι πχ οι γεωπόνοι να είναι μοιρασμένοι στον Βόλο,στην Αθήνα και την Θεσ/νίκη?Όλοι οι γεωπόνοι στην Λάρισα σε ένα κτήριο εξοπλισμένο, χωρισμένοι σε μικρά τμήματα και χώρο για πρακτική άσκηση.
Δεν μπορεί κάθε πόλη της Ελλάδας να έχει απο ένα τμήμα κάποιου πανεπστημίου.Θέλετε να κάνετε σχολή στην Άρτα,στείλτε όλους τους ηλεκτρολόγους στην εκεί,και στις μεγαλύτερες πόλεις περισσότερα αντικείμενα.

4)Τα αντικείμενα είναι θέμα της κάθε σχολής,και η κατάργηση κάποιον άχρηστων σχολών είναι θέμα μελέτης απο ειδικούς και όχι αποφαση του κάθε υπουργείου.
Η αξιολόγηση πρέπει να είναι συνεχής και να έχει να κάνει μόνο με το επίπεδο σπουδών που προσφέρει η κάθε σχολή και ο κάθε καθηγητής.

5)Οι λεπτομέριες είναι θέμα συζήτησεις και πολύ υποκειμενικές.
Δηλαδή ας πούμε,τα συνολικά χρόνια σπουδών πιστεύω ότι πρέπει να είναι στο διπλάσιου του ελάχιστου χρόνου σπουδών.Επίσης μου άρεσε η πρόταση για διακοπή των σπουδών και συνεχιση τους όποτε θέλει ο καθένας.

Μετά απο όλα αυτά λοιπόν μπορούν να έρθουν και τα μη κρατικά ή και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια,όταν τα κρατικά θα είναι σε θέση να τα ανταγωνιστούν.

Quote:
Aντι να κοιταμε την ουσια της παιδειας που 1/3 Shocked υποψηφιους γραφουν κατω απ'την βαση,ασχολουμαστε με...το 4+2!

Πέφτεις και εσύ στην παγίδα,δηλαδή είναι ντροπή να γράφει κάποιος κάτω απο 10.Και τι σημαίνει 10.Το 10 είναι σχετικό και έχει να κάνει και με την δυσκολία των θεμάτων,όχι μόνο με το επίπεδο των μαθητών.
Ο Έλληνας μαθητής του 12 σε τί επίπεδο βρίσκεται σε σχέση με τους άλλους μαθητές των αναπτυγμένων ευρωπαικών χωρών του 12???Μήπως ο μέσος ευρωπαίος μαθητής που πέρνει 15 στην Ελλάδα θα έπερνε λιγότερο απο 10?
Άρα η λύση δεν είναι να βάλουμε πλαφόν για να αφήσουμε εκτός σχολής τους πολύ κακούς μαθητές,αλλά να μειώσουμε τις θέσεις και να καταργήσουμε σχολές έτσι ώστε αυτοί οι μαθητές να μην βρίσκουν θέση στο ΑΕΙ-ΤΕΙ.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Giorgos
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Fri Jun 23, 2006 9:29 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
Πέφτεις και εσύ στην παγίδα,δηλαδή είναι ντροπή να γράφει κάποιος κάτω απο 10.
Oχι βεβαια!Ντροπη ειναι αυτη η μεριδα να αποτελει το 1/3 των υποψηφιων!!
Το παραμυθι για την δυσκολια των θεματων εγω δεν το χαφτω!Δεν ειμαι δα κ 40 χρονων,κ ξερω απο πρωτο χερι την δυσκολια τους,που καθε χρονο μειωνεται ενω ταυτοχρονα αυξανεται το ποσοστο των αποτυχιων! Τα παιδια δυστηχως στερουνται κινητρων για διαβασμα..

Last edited by Giorgos on Sat Jun 24, 2006 4:57 am; edited 1 time in total
Back to top
vag3721
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Fri Jun 23, 2006 9:53 pm    Post subject: Reply with quote

1)Η δυσκολία μειώνεται αλλά αυξάνονται τα μαθήματα.Φέτος για πρώτη φορά έγραψαν 6 μαθήματα,μέχρι πέρσυ 9.Συνεπώς το λούκι είναι το ίδιο.Πιστεύεις δηλαδή ότι είναι εύκολα?

2)Κάτω απο το 10 είναι και αυτοί που έγραψαν 9 και αυτοί που έγραψαν 3.
Πόσο απο το 1/3 έγραψε κάτω απο 7?

3)Επαναλαμβάνω το 10 είναι σχετικό συνεπώς δεν μπορεί να παίρνεται σαν βάση.Γιατί να μην πάρουμε σαν βάση το 9 ή το 8 ,το 11 ή το 12.
Το ζήτημα είναι να μπαίνουν στα ΑΕΙ-ΤΕΙ αυτοί τις κατάληλες γνώσεις,και αυτό δεν εξασφαλίζεται απο το 10.Το δίκαιο θα ήταν να μπαίνει κάθε χρόνο άλλη βάση,ανάλογα με την δυσκολία,αλλά αυτό δεν γίνεται.

4)Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν υπάρχουν κίνητρα για το διάβασμα,υπάρχουν και είναι και σημαντικά,το πρόβλημα είναι η βαρεμάρα των πιτσιρικάδων.Και φυσικά συμφωνώ ότι υπάρχουν πολλοί απο αυτούς που γράφουν κάτω απο 10 που δεν πρέπει να περνάνε ούτε έξω απο τα πανεπιστήμια,αλλά το θέμα είναι ποιοί είναι αυτοί
Στην πραγματικότητα,υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο απο το να φύγεις απο το σπίτι σου και να μένεις μόνος σου?
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Giorgos
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Sat Jun 24, 2006 4:56 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
το πρόβλημα είναι η βαρεμάρα των πιτσιρικάδων
Μα τι παει να πει "βαρεμαρα"??Aυτο ακριβως οφειλεται στην ελλειψη κινητρων..
Quote:
Στην πραγματικότητα,υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο απο το να φύγεις απο το σπίτι σου και να μένεις μόνος σου?
Αυτο ισχυει όμως μονο για τους φοιτητες της επαρχιας,κ παλι δεν ειναι το ζητουμενο,αλλα εχει ενα αποτελεσμα κ δεν ειναι τυχαιο οτι τα παιδια της επαρχιας σε γενικες γραμμες τα πανε πολυ καλυτερα.. Ειναι βεβαια κ καπως λιγοτεροι κ οι πειρασμοι..Εκει δεν εχει Budha Live,Envy και Αστερια..
Quote:
Η δυσκολία μειώνεται αλλά αυξάνονται τα μαθήματα.Φέτος για πρώτη φορά έγραψαν 6 μαθήματα,μέχρι πέρσυ 9.Συνεπώς το λούκι είναι το ίδιο.Πιστεύεις δηλαδή ότι είναι εύκολα?
Χμμ..Εχει μια βαση αλλα στην πραξη δεν αληθευει..Κ αυτο γιατι αν ισχυει στο περασμα απ'τις δεσμες που ηταν κ δυσκολοτερα κ μεγαλυτερη η υλη, στα 12 κ μετα στα 9,δεν ισχυει κ τωρα.Γιατι εγω εδωσα 10 μαθηματα κ ειδα κ τα φετινα θεματα που ηταν 6 κ μονο δυσκολοτερα δεν θα τα χαρακτηριζα!Ουτε η υλη εχει αυξηθει..

Το 10 ειναι σχετικο αλλα παντα αυτο υπηρχε ρε συ Βαγγελη ως βαση εδω κ δεκαδες χρονια..
Quote:
Το δίκαιο θα ήταν να μπαίνει κάθε χρόνο άλλη βάση,ανάλογα με την δυσκολία,αλλά αυτό δεν γίνεται.
Ξαναλεω..Το προβλημα δεν ειναι η δυσκολια,το προβλημα ειναι το επιπεδο των μαθητων..!Κ αυτο δεν ειναι μονο εκπαιδευτικο αλλα κ κοινωνικο προβλημα..Μιλα με καθηγητες λυκειου να δεις τι εχουν να σου πουν...
Δεν γινεται να ριξουμε τις βασεις κ το επιπεδο για να μπουν τα παιδια..Να δημιουργησουμε κινητρα πρεπει!!
Κ να ξερετε οτι λυκειο κ πανεπιστημιο ειναι αμεσα συνδεδεμενα..Ολοι αυτοι οι μαθητες θα μπουν με σοβαρα κενα στο πανεπιστημιο..

Το ουσιαστικοτερο προβλημα της παιδειας σε αλα τα επιπεδα ειναι η ελλειψη κινητρων,που θα βγαλει τα παιδια απ'τις καφετεριες κ θα τα βαλει στα θρανια..
Back to top
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Sat Jun 24, 2006 9:38 am    Post subject: Reply with quote

Ας το δόυμε κι' αλλοιώς

Οι φοιτητές αυτή τη στιγμή φυσικά και έχουν κατάφορα άδικο αλλά αν σκάψεις και φτάσεις πίσω απο τα πραγματικά κοινωνικά αίτια, βλέπεις άλλα πράγματα... Μην είμαστε επιφανειακοί και το λέω ποιός, εγώ ο οποίος έχω καταντήσει να μιλάω συντηρητικότερα από τη μάνα μου (αχ, τα γεράματα).

Το θέμα είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μια κοινωνία σε βύθια και χρόνια αναισθησία η οποία πάσχει από έλλειψη οραμάτων αλλά και ευκαιριών.

Αυτή η κατάσταση καταγράφεται στις κινητοποιήσεις των φοιτητών, όχι το ενδιαφέρον για τα πανεπιστήμια τους.

Και όλα αυτά σε ένα κόσμο που πέντε γελαδάρηδες και Τεξανοί πετρελαιάδες έχουν στην ουσία σταματήσει την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας πλήν των στρατιωτικων εφαρμογών, για να κυνηγάνε βομβιστές βεδουίνους.

Μα όταν δίνονται μισό δισεκατομμύριο δολάρια την ημέρα για το Ιράκ που βρε παιδιά να βρεθούν πόροι πόροι για παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη; εδω λαοί που έιναι παραγωγικότατοι ζορίζονται, και όχι το τεμπελχανείο της Ελλάδας. Ασε το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου (του μεγαλύτερου από ποτέ στην ιστορία) πάει στις τσέπες πέντε ατόμων όπου και να πας σε αυτό τον πλανήτη και θα καταλάβουμε γιατι αν δε γίνει κάτι σε λίγα χρόνια θα μας πάρει ο διάολος και δεν θα είναι φοιτητές στους δρόμους αλλά 35ρηδες με δύο μεταπτυχιακά που θα απαιτούν κάτι παραπάνω από €900 Evil or Very Mad

Και αυτά είναι που με ανησυχούν.

Απλά, έχει μπαϊλντήσει ο κοσμάκης και δεν υποστηρίζει πλέον αυτούς που σπάνε, καταστρέφουν ή έστω (μην είμαστε ισοπεδωτικοί) φθείρουν και καταχρώνται αυτά για τα οποία τον στίβουν οι κάθε λογής; Χριστοδουλάκηδες και Αλογοσκούφηδες.

Τα ίδια και τα ίδια από το 1975 έως σημερα. Δυστυχώς, το επαναλαμβάνω, το 2006 ΔΕΝ είναι 1975 ή 1985...

Η εξουσία δεν φοβάται τους οχλαγωγούς αλλά αυτούς που πολεμάνε έξυπνα. Και αυτοί δεν έιναι οι φοιτητές, sorry...
Back to top
Lamp Kiddy
Junior Member
Junior Member

PostPosted: Tue Jun 27, 2006 3:59 am    Post subject: Reply with quote

*

FYI:

Greek University Reform

*
Greek University Reform Forum

*

*
Back to top
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Tue Jun 27, 2006 10:11 am    Post subject: Reply with quote

Kαλόοοοοοο
Back to top
Nassos
Full Member
Full Member

PostPosted: Wed Jun 28, 2006 3:30 pm    Post subject: Reply with quote

Αν σας ενδιαφέρει, κοιτάξτε εδώ:

http://www.anoiktoforum.gr/html/e-forum.php
Back to top
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Fri Jun 30, 2006 12:08 am    Post subject: Reply with quote

29/06/06 15:35
«Ναι» στα μη κρατικά ΑΕΙ

Συμφωνία Καραμανλή με Παπανδρέου για το άρθρο 16 - Διαφωνία στα υπόλοιπα

Από το in.gr

Βρε παιδιά, τόξερα ότι ο Γιωργάκης ήταν υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων αλλα και πάλι:

Σαν πολύ γρήγορα δεν τα βρήκαν; Laughing

και τελικά, έμεινε τίποτα να διαφωνήσουν; Γιατι η βόμβα και το κλειδί να ξεκλειδώσουν τα υπόλοιπα θέματα ήταν, αν δεν κάνω λάθος το θέμα των ιδωτικών πανεπιστημίων.

Ετσι ξεπουλιέται το φοιτητικό κίνημα από τα δυο αστικά κόμματα και τα μισθαρνα χαλκεία της νεας τάξης

Ρε μπάς και οι μυστήριοι με τις κουκούλες αν και λίγο radical (με τον τόνο στη λήγουσα για να ακούγεται γαλλικά που είναι και πιό επαναστατικό... Mr. Green ) κάπου έχουν κάποιο δίκιο;

Για... δέστε το κι' αλλοιώς... Ξέρω γω;
Back to top
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Fri Jun 30, 2006 9:13 am    Post subject: Reply with quote

Κείμενο που έγραψα για αλλού αλλά το παραθέτω αυτούσιο γιατι είναι δύσκολο να βρεθεί λόγω του ότι είναι συμμετοχή σε blog με 70 και πλέον δημισιέυσεις πριν και μάλλον θα "χαθείτε" αν το ψάξετε. Σχετίζεται με την ξαφνική και out of the blue συμφωνία των δυο πολιτικών αρχηγών για το θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημιων:

Quote:
Εδώ πέρα είναι πλέον η εμπάθεια και ο παραλογισμός, αλλά και ο πολιτικός κυνισμός σε όλο του το μεγαλείο.

-Σε άλλες εποχές μακρινές και ευτυχώς από ότι φαίνεται τελειωμένες, μόνο κρίμα τη γενιά μου που έπεσε μέσα σε αυτές, μας άξιζε κάτι καλύτερο επαγγελματικά, εκπαιδευτικά, κοινωνικά, αποφασίστηκε ότι η τριτοβάθμια παιδεία της θα είναι αντικείμενο του δημόσιου τομέα (μέσα του 70). Πάσο

-Έρχεται το ΠΑΣΟΚ και με τη γνωστή αντι-αμερικανική, αντί-ευρωπαϊκή (γενικά αντί- ) του εμπάθεια (λες και ο "Ανδρέας" αναδείχτηκε στην Ρωσία και όχι τις ΗΠΑ, και λες και ο γιος του μιλάει τα Ελληνικά με Ρωσική και όχι Αμερικανική προφορά) τη συνεχίζει αυτή την τακτική, πάνω που η Ελλάδα είχε ανάγκη άλλα πράγματα και αν παρατηρείται σήμερα μια "συντηρητική" στροφή της κοινωνίας σε πολλά θέματα, ακόμα και σε επικίνδυνες ατραπούς (όχι στην παιδεία, αλλά αυτό είναι άλλου παπά ή μάλλον αρχιεπισκόπου ευαγγέλιο) είναι διότι ο "Ελληνικός λαός", whatever this means, κατάλαβε ότι επί 25 χρόνια, ΤΟΝ ΔΟΥΛΕΥΑΝΕ, και πλέον τα' χει πάρει στο κρανίο, κάτι σαν την οργή του απατημένου συζύγου που λένε…

-Μέσα σε αυτόν τον αχταρμά, πολλοί επιχειρηματίες τους οποίους το κράτος άφηνε να έχουν κάποιες μεταλυκειακές σχολές, αποφασίζουν –άλλοι πετυχημένα και άλλοι όχι δεν το εξετάζουμε εδώ πέρα- να κάνουν το πείραμα της συνεργασίας με Βρετανικά πανεπιστήμια. ΕΔΩ είναι που ψέγω το κράτος: Αντί να δει το υπαρκτό θέμα που ήταν βέβαιο ότι θα εδημιουργείτο, έβαλε το κεφάλι στην άμμο και γαία πυρί μειχθήτω. Αντί δηλαδή να έρθει σε κάποια συνεννόηση με το Βρετανικό υπουργείο παιδείας να δει βρε παιδί μου τι γίνεται εδώ πέρα, πως μπορούμε να δούμε τι θα κάνουμε, κλπ κλπ, έδειξε με τη στάση του ότι το μόνο που το ένοιαζε ήταν να μην έχει ανταγωνισμό το κλειστό κονκλάβιο των καθηγητών και όχι το γεγονός ότι επί πολλά έτη, αλώνιζαν στη Ελλάδα Βρετανοί πρυτάνεις πανεπιστημίων, ακόμα στελέχη του Βρετανικού υπουργείου παιδείας, έκαναν συνεργασίες, και υπό κανονικές συνθήκες, αυτή την ευκαιρία άλλη Ευρωπαϊκή χώρα θα την είχε αξιοποιήσει για περαιτέρω συνεργασίες, πολιτισμικές ανταλλαγές φοιτητών, μπας και φέρουμε και κανένα Αγγλάκι να δει και λίγο Ελλάδα και μας φέρει και λίγο συνάλλαγμα αντί να πηγαίνουν μόνο εκεί τα λεφούσια των Ελλήνων φοιτητών. Το ότι δεκάδες Βρετανικά πανεπιστήμια είχαν συνεργασίες μέσα σε Ελληνικό έδαφος (πράγμα το οποίο όπως προέγραψα αποτελούσε και ευκαιρία για πολιτισμικές συνεργασίες, δε νομίζω ότι οι σχολάρχες δεν θα συνεισέφεραν, εδώ έκαναν συνέδρια ενώ επισήμως δεν υπήρχαν για το Ελληνικό κρατος), ουδένα απασχόλησε, πέρναγε στα ψιλά των εφημερίδων οι οποίες απλά που και πού αφιέρωναν κανένα δηλητηριώδες μονόστηλο για τα "κολέγια" και αυτό ήταν όλο.

-Και έρχεται εν έτει 2006 η βουλή και τα δύο κόμματα που αντιπροσωπεύουν το 90% του Ελληνικού λαού τα οποία (ιδίως το ΠΑΣΟΚ με τις μονομανείς ιδεοληψίες των 20 τελευταίων χρόνων) συμφωνούν για το θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων αλλά λένε ότι διαφωνούν όλα τα άλλα. Μα όταν σε μια πολιορκία πέφτει όχι μια κερκόπορτα αλλά η ίδια κεντρική πύλη, για ποια διαφωνία μιλάμε; Για την αξιολόγηση; Για τους "αιώνιους φοιτητές"; Εδώ "εάλω η πόλις" από την κεντρική πύλη και κοιτάμε αν θα αντέξουν κάποιοι περιφερειακοί πυργίσκοι; Τι να λέμε τώρα.

Και σίγουρα η απόφαση συμφωνίας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που πάρθηκε από τους δυο ηγέτες των κομμάτων εξουσίας είναι γενναία. Σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια κυρίως στον Γιώργο Παπανδρέου γιατί ακολούθησε τη λογική του και όχι τα συντεταγμένα χαλκεία της οπισθοδρόμησης και της αντίδρασης που έχουν βρει στέγη με γερά θεμέλια στο κόμμα του.

Από την άλλη μήπως ο "Ελληνικός λαός" θα πρέπει να αναρωτηθεί πως γίνεται και λαμβάνουν χώρα τέτοιες ανατροπές και ενώ η Αθήνα καίγεται επί μέρες, τώρα τα όσια των οσίων των αμυντόρων της Δημόσιας παιδείας καταπίπτουν σαν τα χαλύβδινα αγάλματα των ηγετών του σιδηρού παραπετάσματος χωρίς να ανοίξει μύτη!!!. Που είναι τώρα οι οργισμένοι πλούσιας τριχοφυΐας φοιτητές (οι κουκουλοφόροι θα είναι πάντα παρόντες ευκαιρίας δοθείσης, αυτός είναι ο ρόλος τους εξάλλου), και όλοι οι υπόλοιποι επι μέρες οδοιπορούντες; Τώρα θα έπρεπε, μαζί με πολλές χιλιάδες, εκατομμύρια άλλους να βγούν έξω να διαδηλώσουν με ένα και μοναδικό σύνθημα:

ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ

Όχι ότι δε χάρηκα με την απόφαση των δυο αρχηγών (έπρεπε να έχει παρθεί εδώ και δεκαπέντε χρόνια). Απλά λίγο σκηνοθεσία μου φάνηκε, και εν πάση περιπτώσει έπρεπε να γίνουν τόσες καταστροφές για μια κατά πως φαίνεται από καιρό συμφωνημένη απόφαση…

Think…

Αυτά...
Back to top
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Sun Jul 02, 2006 1:06 pm    Post subject: Reply with quote

Και όταν το όνειρο ΄γίνεται εφιάλτης:

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_02/07/2006_189611

Quote:
H απροκάλυπτη απειλή βίας και οι φασιστικές μέθοδοι τρομοκρατίας είναι το φυσικό απότοκο των καταλήψεων και του τρόπου που λειτουργεί σήμερα ο θεσμός του ασύλου.

Κρίμα... Γιατι όταν θα έρθει ο κακός λύκος, όλοι θα νομίζουν πως είναι φάρσα...
Back to top
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Mon Jul 10, 2006 10:22 am    Post subject: Reply with quote

ωραίο άρθρο , συμφωνώ 100% όσον αφορά τι "μετανάστευση"(αν και λίγες εμπειρίες δε βλάπτουν,το κακό είναι η μαζική φυγή...), αλλα κάτσε να δούμε έργα.....

και καλά η επαρχία, αλλα όταν η αθηνα παρουσιάζεται κάτι σαν "επαρχία της ευρώπης/κόσμου""για μερικά παιδιά? τότε...?

πολλοί έχουν τονίσει πως δεν υπάρχει πανεπιστήμιο στα top 100(καλά τα top 50 άστα...). Καιρός δεν είναι...;

Ελλάδα: Χώρα των «μετρίων»;

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=51920932
Back to top
worldofjustice
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Tue Jul 11, 2006 5:25 pm    Post subject: Reply with quote

Σύμφωνα με την γνωστή κατάταξη
http://ed.sjtu.edu.cn/rank/2005/ARWU2005TOP500list.htm
του κινεζικού πανεπιστημίου της Σανγκάης.

Στο top 50 δεν υπάρχει καν πανεπιστήμιο της Γερμανίας, της Γαλλίας ή της Ιταλίας.

Στο top 100, δεν έχει πανεπιστήμιο ούτε η
-Πορτογαλία
-Βέλγιο
-Ισπανία
-Ιρλανδία

Χώρες σε παρόμοια η καλύτερη κατάσταση από εμάς. Μην γελιόμαστε, μακάρι να είχαμε ένα πανεπιστήμιο διεθνούς φήμης, αλλά δεν κάνουμε και τίποτα για να το πραγματοποιήσουμε. Ε πως θα γίνει, θα εμφανιστεί έτσι από το πουθενά, χωρίς πόρους, χωρίς αίθουσες, χωρίς εργαστήρια, με υπερπληθυσμό φοιτητών (και την νοοτροπία τους) και θα βγει μέσα στο Τοπ 10.

Και πάλι καλά να λέμε, αναμενόμενα τα αποτελέσματα. Να μην σου πώ καλύτερα από ότι περιμέναμε με την κατάσταση που επικρατεί στην ανώτατη εκπαίδευση.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Nassos
Full Member
Full Member

PostPosted: Tue Aug 29, 2006 9:42 am    Post subject: Reply with quote

Ο καφές και η Παιδεία...

Quote:
Ο βαθμός στρέβλωσης μιας κοινωνίας και της πολιτικής της έκφρασης φαίνεται ξεκάθαρα από τις αντιδράσεις ιδιοκτητών διαμερισμάτων και καφέ της περιφέρειας σχετικά με τον αριθμό των εισαχθέντων στα ΤΕΙ. Συνασπισμοί μικροσυμφερόντων θέλουν να θυσιαστεί η Παιδεία στον βωμό της μικρής και αδιέξοδης επιχειρηματικότητας – επιχειρηματικότητα που αναπτύχθηκε μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τον εκπαιδευτικό τουρισμό.

Συνέχεια:

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_100059_29/08/2006_195619

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΤΡΩΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ! Αλλά βλέπετε, δεν γουστάρετε παραγωγικές επενδύσεις!

Καλά να πάθετε! Άκους εκεί κάθε πόλη και ΤΕΙ (όπως κάθε νομός και Στρατόπεδο; )...
Back to top
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Tue Aug 29, 2006 10:00 am    Post subject: Reply with quote

Μα... αν πάνε να κάνουν καμμιά παραγωγική επένδυση θα την μπλοκάρουν οι πανταχού παρόντες ΝΙΜΒΥς και το κοντόθωρο ΣτΕ, ενώ οι "οικολόγοι" θα ξαφνικά θα ανακαλύπτουν πως κινδυνέυουν οι δρυοκολάπτες της περιοχής...

Τι να λέμε τώρα...

Και δεν ειρωνεύομαι τους οικολόγους, αλλά εκείνους οι οποίοι ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ θα ενδυθούν το μανδύα της οικολογίας για να βγάλουν έξω τα νοσηρά συμπλέγματα τους.
Back to top
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "πολιτικό" κλουβί με τους τρελούς All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 15, 16, 17  Next
Page 10 of 17

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum