View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
worldofjustice Stadium Expert

|
Posted: Wed Dec 21, 2005 2:59 pm Post subject: |
|
|
Ypsilon wrote: | Δεν καταλαβαίνω γιατί σου φαίνεται τόσο εξωφρενική ως δήλωση, και γιατί δεν θα μπορούσε να την έχει κάνει ο Αϊνστάιν...
Τέλος πάντων, πάρε άλλη μια, για να έχεις κι άλλα επιχειρήματα στον ανένδοτο κατά του Λιακόπουλου:
"If Turkish occupation hadn't stopped the Greek civilization from its advanced progress in mathematics , chemistry, and physics the Greeks could have been to space 600 years before the Americans"
(Arthur C. Clarke)
 |
Ήρθε η δικαίωση για τον Ypsilon και τον Λιακόπουλο!!!
και απο ποιούς?
από το κράτος του Ισραήλ
χωρίς πλάκα τώρα, είναι πολύ σημαντικό και το βρήκα στο skyscrapercity όπου τα παιδιά έχουν παραθέσει πολλές σημαντικές πληροφορίες
Einstein's letters credit Greek maths expert's work, Greece and Israel say
τώρα και στο In.gr
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=672358&lngDtrID=252
Από το Yahoo
http://news.yahoo.com/s/afp/20051220/en_afp/greeceisraelscience_051220172600
και το skyscrapercity
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=297316
Greece has received copies of letters by Albert Einstein which suggest that the work of an unheralded Greek mathematician helped shape some of his theories, Greek and Israeli officials said.
According to experts at the National Archives of Israel -- custodians of the original letters -- the mathematical side of Einstein's physics theory was partly substantiated through the work of Karatheodoris, Aviram told AFP.
...
// και αν σας ενδιαφέρει να γίνει και γνωστό πατήστε ΟΛΟΙ recommend it highly στο τέλος του άρθρου στο Yahoo //
% δεν θέλει πολύ, με 67 ψήφους μπαίνουμε πρώτοι προς ώρας! |
|
Back to top |
|
 |
ioannis31 Stadium Expert

|
Posted: Thu Dec 22, 2005 12:12 pm Post subject: |
|
|
Ένα από τα καλύτερα τεύχη των Ιστορικών της Ελευθεροτυπίας ήταν το 211 με θέμα "Κ. Καραθεωδωρή, ο Ελληνας Αϊνστάιν, 1873-1950". Προσοχή, το επώνυμο ήταν όντως Καραθεωδωρή και όχι Καραθεωδωρής.
http://www.enet.gr/online/dspphoto?id=67355 (το εξώφυλλο των Ιστορικών)
Δυστυχώς, δεν το έχω βρει ακόμη σε ψηφιακή έκδοση.
Μέχρι τότε, για το μέγιστο αυτόν επιστήμονα, να σας δώσω κάποια links με στοιχεία.
http://en.wikipedia.org/wiki/Constantin_Carath%C3%A9odory
http://www.karatheodori.gr/
Από την ιστοσελίδα αυτή, αντιγράφω τα τελευταία λόγια του Einstein στην τελευταία συνέντευξη τύπου που έδωσε...
"‘Κύριοι λυπάμαι που σας βλέπω έτοιμους να φύγετε χωρίς να μου υποβάλετε την ουσιαστικότερη ίσως ερώτηση. Ζητήσατε να σας απαντήσω σε χίλια δυο πράγματα, κανείς σας όμως δε θέλησε να μάθει ποιος ήταν ο δάσκαλός μου, ποιος μου έδειξε και μου άνοιξε το δρόμο προς την ανώτερη μαθηματική επιστήμη, σκέψη και έρευνα. Και για να μη σας κουράζω, σας το λέω έτσι απλά χωρίς λεπτομέρειες, ότι ο μεγάλος μου δάσκαλος υπήρξε ο αξεπέραστος Έλληνας Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, στον οποίο εγώ προσωπικά, αλλά και η μαθηματική επιστήμη, η φυσική και η σοφία του αιώνα μας χρωστάμε τα πάντα."
Διακατέχομαι από συναισθήματα συγκίνησης και δέους απέναντι σε ένα τόσο μεγάλο συμπατριώτη μας, που τόσο λίγοι δυστυχώς γνωρίζουν. |
|
Back to top |
|
 |
gm2263 Stadium Expert

|
Posted: Thu Dec 22, 2005 3:45 pm Post subject: |
|
|
Τωρα ας μην εκτοξεύσω το δηλητήριο μου μέρες ΄πούναι... |
|
Back to top |
|
 |
savroulis Stadium Expert

|
|
Back to top |
|
 |
Dimiskour Stadium Expert

|
|
Back to top |
|
 |
vag3721 Stadium Expert

|
Posted: Sun Jan 08, 2006 2:10 pm Post subject: |
|
|
Αυτούς τους τύπους αν τους ανακαλύψει κάποιος παραγωγός μπορεί να κάνει super ταινία δράσης. |
|
Back to top |
|
 |
billy8181 Stadium Expert

|
|
Back to top |
|
 |
g3orge Full Member

|
Posted: Fri Jan 13, 2006 2:13 pm Post subject: |
|
|
Oυραγός στην καινοτομία είναι η Ελλάδα στην Ευρώπη, όπως προκύπτει από τη σχετική κατάταξη που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 23η θέση μεταξύ των 25 κρατών-μελών της ΕΕ, ενώ τις τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν η Λετονία και η Μάλτα.
Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν, η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερα από 40 χρόνια για να συγκλίνει με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=676343&lngDtrID=252 |
|
Back to top |
|
 |
billy8181 Stadium Expert

|
|
Back to top |
|
 |
marin Stadium Expert

|
Posted: Tue Jan 17, 2006 2:46 pm Post subject: |
|
|
Loipon o ypoloipos kosmos proxoraei kai emeis, xekiname na kanoume ta autonoita kai auta pou isxyoun allou gia xronia twra, kai ta apokaloume kai rizospastika!
Telos pantwn, edw arthro gia to prwto sxoleio sto HB pou ekane tin ekmahisi tis kinezikis compulsory..
http://news.bbc.co.uk/1/hi/magazine/4617646.stm |
|
Back to top |
|
 |
billy8181 Stadium Expert

|
Posted: Tue Jan 17, 2006 3:01 pm Post subject: |
|
|
καλά και για λόγους business το κάνανε,εδώ η εκπαίδευση στην αγγλία πάσχει από αλλα τα κινεζικα λείπαν,καλή ιδέα πάντως.καλά και για λόγους business το κάνανε,εδώ η εκπαίδευση στην αγγλία πάσχει από αλλα τα κινεζικα λείπαν,καλή ιδέα πάντως.Στην ελλάδα θέλω να ελπίζω πως αρχαία και ξένες γλώσσες(όχι μονο αγγλικά της πλακας) θα τα βλέπουμε στα σχολεια. |
|
Back to top |
|
 |
marin Stadium Expert

|
Posted: Tue Jan 17, 2006 7:48 pm Post subject: |
|
|
Nai den diafwnw gia logous emporikous to kanoune, an skefthei omws kaneis oti i Kina tha einai i krataia dynami se mia me dyo dekaeties, kalo tha itan na yparxei problepsi gia tin ekmathisi tis glwssas gia opoion to epithimei. Fantazomai oti tha einai kai ena isxyro atou stin agora ergasias..
Se allo thema twra, blepw oti i ethniki epitropi tilepikoinoniwn proeidopoiei oti tha meinoume poly pisw stin yiothetisi twn psifiakwn platformwn gia tin tileorasi kati pou einai idi idiaitera diadedomeno stin ypoloipi europi, kai kati pou einai aparaitito symfwna me ti nomothesia tis EE mexri to 2012 nomizw.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=677415&lngDtrID=252 |
|
Back to top |
|
 |
siakabetis Stadium Expert

|
Posted: Tue Jan 17, 2006 8:38 pm Post subject: |
|
|
δεν νομιζω και τοσο με βαση το οτι σε λιγο καιρο η ΕΡΤ θα εκπεμπει και ψηφιακα και επισης ολα τα καναλια ετοιμαζουν ψηφιακες πλατφορμες |
|
Back to top |
|
 |
savroulis Stadium Expert

|
|
Back to top |
|
 |
marin Stadium Expert

|
|
Back to top |
|
 |
Omicron Junior Member

|
Posted: Thu Jan 19, 2006 5:25 pm Post subject: |
|
|
Δεν ξέρω εμένα δεν μου φαίνεται και σώα αυτή η έρευνα. Π.χ.
Quote: | Περισσότεροι από έξι στους δέκα Έλληνες δεν μπορούν να προσφέρουν στον εαυτό τους μια εβδομάδα διακοπών ή αναγκάζονται να καθυστερούν στην εκπλήρωση των πάγιων οικονομικών υποχρεώσεών τους (ενοίκια, λογαριασμοί, δάνεια) ή δεν είναι σε θέση να έχουν ένα πλήρες γεύμα (με κρέας ή ψάρι) ανά διήμερο ή δεν μπορούν να πληρώσουν για να έχουν επαρκή θέρμανση στο σπίτι τους. |
Εγώ μένω αλεξανδρούπολη και ξάνθη και ΌΛΟΙ μα όλοι τις καλοκαιρινές διακοπές πάνε συνήθως πάνω από μία βδομάδα. Ή αυτό με το πλήρες γεύμα σε ένα διήμερο! Βέβαια όλοι γκρινιάζουν για αυτά άλλα όλοι τα κάνουν σχετικά άνετα.
Π.χ. να σου δώσω ένα παράδειγμα. Η αλεξανδρούπολη είναι σχετικά ακριβή πόλη σε σχέση με τις άλλες πόλεις της Θράκης. Ένα καφές κάνει 4 ευρώ και πάνω. Όλοι γκρινιάζουν ότι είναι ακριβώς ο καφές άλλα όλοι κάθε μέρα στην καφετέρια βρίσκονται.
Τόσο ζοφερή κατάσταση στην Ελλάδα όπως περιγράφετε κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει. Και μιλάμε για 6 στους δέκα!
Δες άλλο παράδειγμα σχεδόν όλες οι οικογένειες έχουν αγορασμένη βασική κατοικία είτε με δάνει είτε όχι. Στην αγγλία πόσες οικογένειες έχουν κατά την γνώμη μου βασικότατη ανάγκη εκπληρωμένη. |
|
Back to top |
|
 |
P.A.O. Stadium Expert

Joined: 03 Feb 2004 Posts: 3545 Location: GATE 13 - SINCE 1966
|
Posted: Thu Jan 19, 2006 5:50 pm Post subject: |
|
|
Τι να πουμε για τα μπουζουκια που ειναι γεματα καθε βραδυ
Ωραιο δουλεμα  |
|
Back to top |
|
 |
losada7 Moderator

|
Posted: Thu Jan 19, 2006 5:52 pm Post subject: |
|
|
To θέμα είναι ότι οι Ελληνες ξέρουν ότι χωρίς μόνιμη κατοικία και ιδιοκτησία, κινδυνεύουν ανα πάσα στιγμή από οικονομική καταστροφή σε συνδιασμό μάλιστα από τους κακοπληρωτές εργοδότες και τις ραγδαίες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό. Αποτέλεσμα αυτού είναι να είναι καταχρεωμένοι λόγω υπέρογκων δανίων που έχουν ήδη πάρει(για αγορά δική τους κατοικίας). Αυτό φαίνεται επίσης από έρευνες της ίδιας στατιστικής υπηρεσίας. |
|
Back to top |
|
 |
marin Stadium Expert

|
Posted: Thu Jan 19, 2006 6:34 pm Post subject: |
|
|
Genika i ependysi se akinita kai o daneismos gia apoktisi katoikias einai simadia mi ygeious oikonomias synithws, giati o kosmos den empisteuetai tipota allo pera apo ta akinita. Auto synithws bebaia odigei se xeirotera problimata otan arxizei i agora akinitwn kai peftei astamatita.
Ta mpouzoukia pantws kai loipes drastiriotites den nomizw oti einai deiktis kathws apo oti gnwrizw oloi einai yperxreomenoi me pistotikes kai katanalwtika daneia.
Ti einai 120 eurw parapanw otan xrwstas opws ginetai synithws panw apo 5 i 10 xiliades eurw se kartes? |
|
Back to top |
|
 |
Argyris Senior Member

|
|
Back to top |
|
 |
Ypsilon Moderator

Joined: 03 Feb 2004 Posts: 3951 Location: Copenhagen, Denmark
|
Posted: Sun Jan 22, 2006 3:53 pm Post subject: |
|
|
Φίλε μου, έπρεπε να το βάλεις στο "τι μουσικές ακούμε" για να ενθουσιαστεί ο ael, ο οποίος, όπως όλοι γνωρίζουμε, αν δεν ακούσει κάθε βράδυ πριν πάει για ύπνο τη Serenata Notturna του Mozart, δεν μπορεί να κλείσει μάτι!
Φοβερή πρωτοβουλία πάντως!  |
|
Back to top |
|
 |
ael Stadium Expert

Joined: 15 Feb 2004 Posts: 1854 Location: πινω Λουμιδη.ΚΟΥΠΑτο...
|
Posted: Sun Jan 22, 2006 5:06 pm Post subject: |
|
|
den hxera oti o Tasos einai toso diashmos! to hxera oti sta stadia grafoun axiologoi anthrwpoi!  |
|
Back to top |
|
 |
Lamp Kiddy Junior Member

|
|
Back to top |
|
 |
losada7 Moderator

|
|
Back to top |
|
 |
Giannis Stadium Expert

|
Posted: Mon Jan 23, 2006 7:05 pm Post subject: |
|
|
Οντως η Ν.Υόρκη έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με τους κοριούς! Πριν μερικούς μήνες κάποιες Ελβετίδες τουρίστριες είχαν μηνύσει τον Ξενοδόχο τους...γιατί τις κατατσίμπησαν οι κοριοί!
Αυτά τα βρωμιάρικα πλάσματα μπορούν να μεταδόσουν και ασθένειες...
Σας έχει τύχει ποτέ να ξυπνήσετε το πρωί και να βρείτε στο σώμα σας σταγονίτσες απο πηγμένο αίμα που σχηματίζουν ευθεία γραμμή;;; Cimex lectularius...
Για δέστε στην παρακάτω φωτογραφία πως κοκκινίζει το διαφανές σώμα του όταν πίνει αίμα..
http://www.insectimages.org/images/768x512/1233132.jpg
ΥΓ: έχει κανείς φαγούρα;;;  |
|
Back to top |
|
 |
|