View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Psilalonitis-1982 Senior Member

|
Posted: Mon Nov 26, 2007 10:16 am Post subject: |
|
|
Σχετικα με το επικαιροτατο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
αυτο που καταλαβα ειναι οτι οι κυβερνωντες
θετουν στους πολιτες το εξης απλο διλημα:
Τι θελετε να καταρρευσει
το συστημα ή η ζωη σας; |
|
Back to top |
|
 |
losada7 Moderator

|
Posted: Mon Nov 26, 2007 11:54 am Post subject: |
|
|
Εγώ θα το συνδυάσω με αυτό που είπε ένα βράδυ ο Λαζόπουλος...
Από έρευνα, φαίνεται ότι οι νέοι άνθρωποι μέχρι 30 χρονών μένουν με τους γονείς τους με μισθό που δεν ξεπερνάει τα 600-700 Ε. Με αυτές τις συνθήκες δύο πράγματα τους μένουν.
Είτε να φύγουν από την χώρα τους μεταναστεύοντας, είτε να βγουν στους δρόμους και να τα σπάσουν όλα ! |
|
Back to top |
|
 |
losada7 Moderator

|
Posted: Tue Dec 11, 2007 1:02 pm Post subject: |
|
|
Μερικές φορές έχω την εντύπωση ότι αυτοί που μας κυβερνάνε θέλουν επίτηδες να καταστρέψουν την επαρχία και να μας κλείσουν όλους στις "τσιμεντένιες φυλλακές" που φτιάξανε για το ... καλό μας. Η πρεμούρα που τους έχει πιάσει με τις φτωχές ορεινές αγροτικές περιοχές και όχι με τους μεγαλοκαρχαρίες(που εδώ και χρόνια είναι Κράτος εν κράτει) του λεκανοπεδίου και των άλλων μεγαλουπόλεων, ίσως εντάσεται στο ίδιο σκετπικό.
Έχουν που έχουν οι ακρίτες μας στην Μεγίστη(Καστελόριζο) να αντιμετωπίσουν τόσες δυσκολίες καθημερινά έχουν και τα προβλήματα που τους δημιουργούν οι καρεκλοκένταυροι των υπουργείων που δεν πρέπει να ξέρουν ούτε την ιστορία του τόπου τους. πόσο μάλλον την ιστορία της Δωδεκανήσου.
Το Δημόσιο αμφισβητεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο Καστελλόριζο και αντιμετωπίζει περίπου ως «καταπατητές» τους ακρίτες, επικαλούμενο τη Συνθήκη με την οποία εκχωρήθηκαν από την Ιταλία στην Ελλάδα- το 1947- τα Δωδεκάνησα.
Σύμφωνα με την Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου, το Καστελλόριζο ανήκει ολοκληρωτικά στο ελληνικό Δημόσιο βάσει της Συνθήκης Ειρήνης που υπεγράφη στο Παρίσι με την Ιταλία πριν από 60 χρόνια. Έτσι, την περασμένη εβδομάδα πολλοί κάτοικοι του ακριτικού νησιού έλαβαν από την Κτηματική Υπηρεσία «τελεσίγραφο» με το οποίο καλούνται όπως εντός δεκαημέρου να προσκομίσουν τίτλους ιδιοκτησίας πριν από το 1947, «διαφορετικά όπως αναφέρεται- είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τα προβλεπόμενα από τον νόμο».
http://www.petitiononline.com/qd3d6658/petition.html
Αν τα μισά από αυτά είναι αλήθεια, αναρωτιέμαι ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΜΑΣ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ, για να έρθουν να κατοικήσουν ποιοί ;
Έτσι θα φτιάξετε κτηματολόγιο ; |
|
Back to top |
|
 |
Dromeas Full Member

|
Posted: Tue Dec 11, 2007 2:09 pm Post subject: |
|
|
Αν θυμάμαι καλά τα Δωδεκάνησα είναι η μόνη περιοχή της Ελλάδας που έχει κτηματολόγιο, καθώς το είχαν φτιάξει οι Ιταλοί την περίοδο που τα νησιά ήταν υπό ιταλική κατοχή (1912-1947). Συνεπώς, οι τίτλοι υπάρχουν και δεν χρειάζεται να ανατρέξει κανείς στην Τουρκοκρατία για να δεί τι ανήκει σε ποιόν. Δε νομίζω πως το ελληνικό δημόσιο αξιώνει πως είναι ιδιοκτήτης όλου του Καστελλορίζου, καθώς η πολιτική κυριότητα δεν ταυτίζεται με την ιδιοκτησία. Συνεπώς, ή το Κράτος τρελάθηκε ή έχουν γίνει φοβερές καταπατήσεις στο νησί και κάποιοι προσπαθούν να τις νομιμοποιήσουν παίζοντας το χαρτί των Ακριτών ή και τα δύο. Από την πείρα μου όσον αφορά τον ελληνικό τρόπο σκέψης θα έλεγα πως και τα δύο συμβαίνουν. Πάντως, κάτι μου 'βρωμάει' στην όλη ιστορία... |
|
Back to top |
|
 |
worldofjustice Stadium Expert

|
Posted: Tue Dec 11, 2007 2:28 pm Post subject: |
|
|
Ωραία η ανάλυση του Δρομέα. Νομίζω κι εγώ πώς κάτι άλλο κρύβεται από πίσω. Εκτός αν πρόκειται για κάποια κλασσική περίπτωση Ελληνικής γραφειοκρατίας συνδυασμένη με ανικανότητα και καρεκλοκενταυρίαση. |
|
Back to top |
|
 |
Giannis Stadium Expert

|
Posted: Tue Jan 29, 2008 8:42 pm Post subject: |
|
|
Συχνά ακούμε να γίνονται πολύ έντονες αναφορές στην παραβίαση προσωπικών δεδομένων/ιδιωτικής ζωής και μάλιστα πολλά μέσα ενημέρωσης χρησιμοποιούν όρους όπως ¨χαφιέδες¨και ¨μεγάλος αδερφός¨ σε σχεδόν καθημερινό επίπεδο (παρασυρόμενοι πάντα απ΄την υπερβολή και την υστερία), δίνοντας την εντύπωση πως η Ελλάδα είναι ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος. Σε αντίθεση πάντως με τη μιζέρια όλων αυτών...κινούνται τα απότελέσματα της privacy international για το 2007, σύμφωνα με την οποία, η ιδιωτική ζωή των Ελλήνων προστατεύεται καλύτερα από αυτή των πολιτών οποιασδήποτε χώρας στον ΚΟΣΜΟ!
http://www.privacyinternational.org/article.shtml?cmd[347]=x-347-559597
Επιτέλους μια πρωτιά σε ένα πολύ βασικό ανθρώπινο αγαθό! Ελπίζω να παραμείνει η κατάσταση σε αυτό το επίπεδο και στο μέλλον και να περιοριστούν αυτοί που κάνουν κατάχρηση αυτού του δικαιώματος (βλέπε γνωστοί/άγνωστοι, κοινώς τσογλάνια)
Last edited by Giannis on Wed Jan 30, 2008 12:22 am; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
Dromeas Full Member

|
Posted: Wed Jan 30, 2008 12:16 am Post subject: |
|
|
Αυτό είναι πραγματικά πολύ σημαντικό και το διαπίστωσα όταν ήλθα στην Αγγλία και είδα όλες αυτές τις κάμερες παντού. Τα έχασα! Μετά έμαθα και για όλες τις κεντρικές βάσεις δεδομένων με ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία που είναι διάτρητες. Συνεπώς, η ιδιωτική ζωή του καθενός είναι στο έλεος του κάθε επιτήδιου. Τέλος, αν θέλετε το πιστεύετε, δεν υπάρχει στο Ηνωμένο Βασίλειο νομοθεσία που να προστατεύει την προσωπική ζωή των πολιτών (privacy laws). Όμως, αντί να επαναπαυόμαστε ας φροντίσουμε να μην γίνουμε Αγγλία ή ΗΠΑ. Το τελευταίο περιστατικό στη γιορτή του Πολυτεχνείου με τις κάμερες δείχνει προς τα που οδεύουν τα πράγματα... |
|
Back to top |
|
 |
el_greco Junior Member

|
Posted: Thu Jan 31, 2008 4:24 am Post subject: |
|
|
Καλημέρα σε όλους... μια ερώτηση.
Έχω δημιουργήσει κωδικό στο Taxisnet για να υποβάλω φέτος ηλεκτρονικά Ε1 και Ε9. Δυστυχώς όμως, επειδή είχα χάσει την ταυτότητά μου, στα στοιχεία που είναι δηλωμένα στο ΑΦΜ μου είναι ο παλιός αριθμός ταυτότητας, κάτι που αλλάζει από ότι έμαθα με υποβολή δήλωσης αλλαγής στοιχείων στο μητρώο της ΔΟΥ στην οποία ανήκω.
Ξέρετε αν αυτό μπορεί να γίνει από άλλη ΔΟΥ; (Ανήκω στην Α' Βόλου, αλλά κατοικώ στην Αθήνα). Από ΚΕΠ;
Ευχαριστώ πολύ  |
|
Back to top |
|
 |
Admin Site Owner

Joined: 16 Jan 2004 Posts: 2300 Location: Davelis Cave (απ'έξω)
|
Posted: Thu Jan 31, 2008 10:46 pm Post subject: |
|
|
Πρέπει να συμπληρώσεις το έντυπο Μ1 (χρησιμοποιείται τόσο για απόδοση ΑΦΜ όσο και για μεταβολή ατομικών στοιχείων) στη ΔΟΥ του τόπου κατοικίας σου. Πάρε τους ένα τηλέφωνο για να ρωτήσεις για σιγουριά. Από ΚΕΠ δεν νομίζω να γίνεται. |
|
Back to top |
|
 |
petalo Senior Member

|
Posted: Fri Feb 01, 2008 6:15 pm Post subject: |
|
|
Οι μισθωτοί υποβάλλουν φορολογική δήλωση στην ΔΟΥ που υπάγεται ο τόπος κατοικίας τους.Δηλαδή αν π.χ μένεις στο Χαλάνδρι,θα υποβάλεις δήλωση στην ΔΟΥ Χαλανδρίου.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες,οι έμποροι ,οι επιχειρηματίες ανήκουν στην ΔΟΥ που εδρεύει η επαγγελματική/επιχειρηματική τους δραστηριότητα,άσχετα με τον τόπο κατοικίας τους...
Δηλαδή αν μένεις στο Χαλάνδρι και έχεις βιοτεχνία στη Θήβα ανήκεις στη ΔΟΥ Θηβών!! |
|
Back to top |
|
 |
Mika Stadium Expert

|
Posted: Fri Feb 08, 2008 2:40 am Post subject: |
|
|
Λιγο ασχετο αλλα θα ηθελα να επαινεσω την λειτουργία των Κεντρων Εξυπηρετησης Πολιτων (ΚΕΠ)
Με συνεχες ωραριο στην Αττικη καταφερα σημερα 3.30 το μεσημερι που ξεμπερδεψα απο το γραφειο να κανω 3 δουλειες (επικυρωμένο αντιγραφο, υπεύθυνη δηλωση, αναλυτικη βαθμολογια σχολης) σε 5 λεπτα και με αριστη εξυπηρετηση απο τις υπαλληλους. Γενικα πιστευω τα κεπ ειναι μια οαση στις δημοσιες υπηρεσιες |
|
Back to top |
|
 |
pilotos Junior Member

|
Posted: Thu Apr 24, 2008 7:15 pm Post subject: |
|
|
Έκπληκτος σήμερα περνώντας απο το κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης Λάρισας παρατήρησα οτι δεν υπήρχε ουτε ένα περιπολικό ή μηχανή σταθμευμένη στους γύρω δρόμους που συνήθως καταλαμβάνει η αστυνομία δημιουργώντας μάλιστα σοβαρό πρόβήμα στην κίνηση και καταλαμβάνοντας απειρες θέσεις στάθμευσης.
Αμέσως λοιπόν σκέφτηκα οτι είναι πάσχα και οτι είναι η μία απο τις δύο περιόδους που πραγματικά δουλέυουν αυτοί οι άνθρωποι, τουλάχιστον στη πόλη μου, και φυσικά απλά αναρωτιέμαι γιατί πληρώνουμε τόσο κόσμο για να μην κάνει τίποτα όλο τον χρόνο παρά για να δουλεύει μία εβδομάδα, επίσης ας φανταστούμε πόσο μειωμένα θα ήταν τα τροχαία ατυχήματα αν έκαναν κάθε μέρα οτι και στις μεγάλες γιορτές/μετακινήσεις. |
|
Back to top |
|
 |
Ο.Υ.Σ.Τ. Full Member

|
Posted: Thu Apr 24, 2008 10:49 pm Post subject: |
|
|
Mika wrote: | Λιγο ασχετο αλλα θα ηθελα να επαινεσω την λειτουργία των Κεντρων Εξυπηρετησης Πολιτων (ΚΕΠ)
Με συνεχες ωραριο στην Αττικη καταφερα σημερα 3.30 το μεσημερι που ξεμπερδεψα απο το γραφειο να κανω 3 δουλειες (επικυρωμένο αντιγραφο, υπεύθυνη δηλωση, αναλυτικη βαθμολογια σχολης) σε 5 λεπτα και με αριστη εξυπηρετηση απο τις υπαλληλους. Γενικα πιστευω τα κεπ ειναι μια οαση στις δημοσιες υπηρεσιες |
Και εγω κατα καιρους εξυπηρετουμαι με ανεση απο τα ΚΕΠ αλλα αυτο που με πειραζει ειναι αλλο. Ειναι οτι τα ΚΕΠ δημιουργηθηκαν για διευκολυνουν τον πολιτη γιατι δεν μπορουν να το κανουν οι αλλες δημοσιες υπηρεσιες. Στην ουσια κανουν τους αλλους να καθονται ακομα περισσοτερο αφαιρωντας τους τις αυτονοητες αρμοδιοτητες  |
|
Back to top |
|
 |
mfotinakis Stadium Expert

|
|
Back to top |
|
 |
losada7 Moderator

|
Posted: Sat May 24, 2008 3:46 pm Post subject: |
|
|
Κάθομαι και σκέφτομαι γιατί αυτή η μανία της ανθρωπότητας να αναπτύξει διαστημική τεχνολογία, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, γενετική κτλ. Τα πολλά χρήματα και οι πόροι που σπαταλά δεν μας έχουν παράσχει κάτι το ουσιώδες.
Τελικά οι μεγαλύτερες τεχνολογικές καινοτομίες έχουν χρησιμοποιηθεί για την καθοδήγηση και την εντατική εκμετάλλευση των ανθρώπων. Τελευταίο παράδειγμα είναι τα ΜΜΕ και ο πλήρης έλεγχος τους από τις διάφορες εξουσίες . Δεν εννοώ απαραίτητα τις πολιτικές .
Όλοι έχετε ακούσει για την εκπομπή ΡΧΣ(ρεπορτάζ χωρίς σύνορα) και τα θέματα με τα οποία ασχολείτο. Φαίνεται ότι τα συμφέροντα των διαφόρων εξουσιών θίχτηκαν αρκετά τον τελευταίο καιρό και με αφορμή το ρεπορτάζ του Κούλογλου για την γενιά των 700 Ε, θέμα μείζονος εθνικής σημασίας, τον έκοψαν.
Δείτε μία σχετική σελίδα.
http://www.banana-republic.gr./
Αναρωτιέμαι με τι όπλα θα δοθεί η μάχη του διαδικτύου(της φίμωσης του) για την τελική έκβαση του πολέμου, που σχετίζεται με την υποταγή των συνειδήσεων.
Υ.Γ:
...εγώ είμαι με τους παράνομους και τους αδικημένους
Σ. Καζαντζίδης |
|
Back to top |
|
 |
sdakos Junior Member

Joined: 06 Oct 2006 Posts: 155 Location: thessaloniki - athens
|
Posted: Sat May 24, 2008 5:35 pm Post subject: |
|
|
Βεβαίως γιατί το τσιράκι των άλλων, ο Πρόεδρος της ΕΡΤ προσπαθεί να διαφυλλάξει τα συμφέροντα που τον έχουν βάλει εκει (κοινώς το κεφάλαιο) και δεν του αρέσει η προβολή της πραγματικότητας. Το μόνο που τον νοιάζει είναι να μετατρέψει την κρατική τηλεόραση σε καναλάκι της πλάκας και όχι των σοβαρών εκπομπών
Θα έπρεπε να ντρέπεται. Δεν ειναι δυνατόν κάθε 2 δελτία της ΝΕΤ να βλέπουμε δηλώσεις του προέδρου της, σε όποια εκδήλωση και αν έχει πάει. Ποιος είναι αυτός δηλαδή? Ο Πρωθυπουργός?? Προσπαθει μόνο να ιακνοποιήσει την ματαιοδοξία του  |
|
Back to top |
|
 |
Lucretius Stadium Expert

|
|
Back to top |
|
 |
losada7 Moderator

|
Posted: Wed Jun 11, 2008 6:12 pm Post subject: |
|
|
Κάποιοι νέοι στο παρελθόν έγραψαν σε πανιά Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία.
Σήμερα, πολλοί από αυτούς είναι καταχρεωμένοι στις τράπεζες και δυστυχισμένοι μέσα στη φτώχεια τους και στην έλλειψη ελεύθερου χρόνου.
Τα παιδιά τους έχουν χειρότερη παιδεία από αυτή που έλαβαν οι ίδιοι. Έχουν πάψει από καιρό να εργάζονται 8ωρο και διαπιστώνουν έντρομοι ότι τα παιδιά τους θα εργάζονται πολύ περισσότερο από αυτούς για μικρότερες αμοιβές και με την βούλα του νόμου.
Σε ένα κόσμο που οι πολίτες είναι καταχρεωμένοι, σε ένα κόσμο που γίνονται πόλεμοι και προκαλούνται μεταναστεύσεις και ανακατανομές πληθυσμών με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική συνοχή των κρατών, έρχεται το παρακάτω να μας δείξει ότι εκτός από την ανεργία υπάρχει και κάτι άλλο χειρότερο. Η δουλεία
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=909085 |
|
Back to top |
|
 |
Tanash Full Member

|
Posted: Wed Jun 11, 2008 8:50 pm Post subject: |
|
|
Η γενία που είναι να μπει τώρα στην κούρσα της εργασίας (στην οποία ανήκω και εγώ) έχει να τραβήξει πολλά... Βέβαια μέχρι να επαναστατήσει ο κόσμος γιατί 65 ώρες την βδομάδα είναι.....τι να πεις βασικά!
Η πλάκα είναι στην Γαλλία που είχαν φτάσει 35ωρο και ήδη άρχισαν το ξανανεβάζουν, τώρα είναι 38ωρο νομίζω. Αν δε φτάσουν και τις 65 ώρες....σχεδόν διπλασιασμός! |
|
Back to top |
|
 |
gm2263 Stadium Expert

|
Posted: Thu Jun 12, 2008 10:05 am Post subject: |
|
|
Ανησυχητικό. Όχι γιατί δεν έχει κάποιος το δικαίωμα (αν αντέχει...) να δουλέυει... 65 ώρες τη βδομάδα, αλλά για το ότι πάνε να το θεσμοθετήσουν έτσι.
Μα, λένε ότι πρέπει να ανταγωνιστούμε την Κίνα. Δηλαδή, την εποχή που παράγεται ο περισσότερος πλούτος από καταβολής κόσμου, την εποχή που υποτίθεται ότι οι "δυτικές αξίες" κυριαρχούν, διαφωτισμός, δημοκρατία, ισότητα και τρέχα-γύρευε, εμείς (δηλαδή κάποιοι), έχουμε σαν πρότυπο το πιο ανελέυθερο, ξένο προς τη δυτική φιλοσοφία, διεφθαρμένο και ανήθικο κράτος.
Είμαστε άξιοι της τύχης μας. |
|
Back to top |
|
 |
losada7 Moderator

|
Posted: Thu Jun 12, 2008 4:17 pm Post subject: |
|
|
Tanash wrote: | ....σχεδόν διπλασιασμός! |
Αφού η απόφαση πάει να παρθεί από την "υψηλή πύλη" αυτό ακριβώς που λες θα συμβεί. Δηλαδή όλοι οι Ευρωπαίοι -μεταξύ αυτών και οι Γαλλοι- αργά ή γρηγορα θα πρέπει να ενσωματώσουν στην νομοθεσία τους την κοινή απόφαση. |
|
Back to top |
|
 |
SOUL_13 Stadium Expert

|
Posted: Fri Jun 13, 2008 5:37 pm Post subject: |
|
|
Ήθελα να ήξερα έχει κανεις σας διαβάσει την απόφαση ή μιλάτε στον αέρα??
Ο νομος μιλάει για ελαστικοποίηση του ωραρίου και όχι για 65ορο. Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα απόλυτος, τουλάχιστον εδώ Αγγλία που ισχύει παρόμοιο ωράριο οι συνθήκες και τα ωράρια εργασίας είναι πολύ καλύτερες από Ελλάδα. |
|
Back to top |
|
 |
Lucretius Stadium Expert

|
Posted: Fri Jun 13, 2008 6:48 pm Post subject: |
|
|
Δεν νομίζω οτι υπάρχει κανείς που να διάβασε την απόφαση αλλά από τα άρθρα βγαίνει μια αρκετά καθαρή εικόνα:
"Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά το χρόνο εργασίας, οι υπουργοί Απασχόλησης της ΕΕ συμφώνησαν ότι το ανώτατο όριο είναι το 48ωρο. Ωστόσο, η συμφωνία προβλέπει δυνατότητα επιλογής επιπλέον χρόνου εργασίας έως 60 ώρες την εβδομάδα, ενώ για ορισμένα επαγγέλματα το ανώτατο όριο είναι οι 65 ώρες, εφόσον το συμφωνήσουν οι κοινωνικοί εταίροι.
Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της Επιτροπής για θέματα απασχόλησης, «μόνο αν οι εργαζόμενοι το επιλέξουν, παρατείνεται ο χρόνος εργασίας, γι' αυτό η νομοθεσία προβλέπει συγκεκριμένα κριτήρια για την υπογραφή του opt-out και διασφαλίζει ότι ο εργαζόμενος μπορεί να το αρνηθεί, χωρίς να υποστεί συνέπειες»."
Και η δική μου ερώτηση είναι αυτοί που το ψήφισαν αυτό πιστεύουν πως υπάρχει κανείς εργαζόμενος που μπορεί να αρνηθεί την στιγμή που ξέρει οτι υπάρχουν άλλοι 100 που περιμένουν για την θέση του. |
|
Back to top |
|
 |
SOUL_13 Stadium Expert

|
Posted: Fri Jun 13, 2008 7:01 pm Post subject: |
|
|
Kαι εγώ σου απαντάω από τη μέχρι τώρα εφαρμογή του συγκεκριμένου συστήματος σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες δεν προκiπτει από πουθενά ότι εργοδότες επιβάλουν 65ώρα σε εργαζομενους. Ο λόγος του συγκεκριμένου νομοσχεδίου είναι η βελτίωση της flexibility στο χώρο εργασίας η οποια είναι αναγκαία στο σύχρονο εργασιακό περιβάλλον (ενοποιημένh παγκόσμια αγορά).
p.s Δεν θα έδινα καμια βάση σε άρθρα Ελληνικών εφημερίδων. |
|
Back to top |
|
 |
losada7 Moderator

|
Posted: Sat Jun 14, 2008 5:43 pm Post subject: |
|
|
SOUL_13 wrote: | Σε ότι έχει να κάνει με την ελίτ των ηγετών να σου θυμίσω ότι h Ελλάδα σαν πολιτικο σύστημα έχει την Προεδρευομένη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Κοινοβουλευτική αντιπροσώπηση υπάρχει και στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Aρα για ποια μη δημοκρατική αντιπροσώπηση συζητάμε?? |
Δεν πρόκειται να γίνει ψήφιση νόμου για την διευθέτηση φορολογικών εκρεμοτήτων ή για το ύψος των μισθολογικών αυξήσεων των πολιτών.
Η κύρωση ενός συντάγματος είναι άκρως κρίσιμη καμπή για το μέλλον και την βιωσιμότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και για τις τύχες των λαών εντός αυτής. Λαμβάνοντας υπ' όψιν αυτό το απόλυτο και πρωτόγνωρο για αιώνες ιστορικό γεγονός, όλοι θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και ανήσυχοι για το τι πάμε να αποδεχτούμε ως ύψιστη αρχή διασφάλισης των κανόνων αυτής της ομοσπονδίας-συνομοσπονδίας-συμμαχίας.
Προσωπικά, θεωρώντας ότι εκπροσωπώ μία σημαντική μερίδα πολιτών με την ίδια άποψη, απαιτώ να έχω άποψη και λόγο για αυτό που θα συμφωνήσουμε και αφορά εμένα, τα παιδιά μου, τους συγγενείς μου, τους συμπατριώτες μου και τον οικογενειακό μου προγραμματισμό για τις επόμενες δεκαετίες. |
|
Back to top |
|
 |
|